(bedrijfs)reportages, evenementen, fotoshoots, portretfotografie, webdesign

STUDIO56-Grootste graf uit de Trechterbekercultuur

Twee weken geleden op weg naar Duitsland, naar Thuine, een gemeente in de Duitse deelstaat Nedersaksen, in het districht Emsland op zoek naar een aldaar gelegen hunebed. Het is zo’n anderhalf uur rijden vanuit Drenthe.

Thuine is een kleine gemeenschap. Het telt nog geen 2.000 inwoners.

Het dorp heeft wel geschiedenis. Naast een katholieke kerk, een Franciscanerklooster en een Poolse oorlogsbegraafplaats vindt je er ook het meest indrukwekkende hunebed van Noordwest Duitsland. Met maar liefst 17 dekstenen (er ontbreken slechts 3) en een lengte van 26,5 m is dit de grootste bekende grafkamer van de Trechterbekercultuur. Uniek is de dubbele ring van kransstenen die bovendien nog vrij compleet is. Het lijkt er op dat ook in het verleden dit graf zoveel ontzag heeft ingeboezemd dat zelfs keienrovers er af zijn gebleven.

Thuine ligt ca. 10 km ten oosten van Lingen op slechts 35 km van de grens met Nederland. Het hunebed ligt direct ten noorden van het dorp in de bossen en is goed bereikbaar.

In het wapen van het dorp staat het hunebed vermeld.

Wat je in Nederland niet ziet en in Thuine wel is een fantastisch opgezette picknickplaats of in ieder geval een plek waar je droog kunt zitten en eventueel iets kunt eten of drinken:

Wat je hier ook niet ziet zijn de prachtige bordjes bij iedere locatie met een mooi gedicht:

6 Reacties

  1. Dit is het grootste bekende hunebed van de Trechterbekercultuur, maar ik vind het niet persé de mooiste… het is lastig om een overzichtsfoto te maken en op de een of andere manier heb ik er weer iets minder mee… er volgen de komende tijd nog impressies van andere locaties… die misschien minder belangrijk zijn, maar wel fotogenieker…..Agnès

    11 juli 2012 om 20:00

  2. In Borger, bij het grootste hunebed van Nederland, is het Hunebedcentrum met veel informatie over de hunebedden en de -bouwers. Daar is ook een museumcafé waar je iets kunt drinken.

    11 juli 2012 om 20:11

  3. Intéressants vestiges, même si je n’ai pas compris le texte!

    12 juli 2012 om 06:12

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.