(bedrijfs)reportages, evenementen, fotoshoots, portretfotografie, webdesign

STUDIO 56-Het nieuwe aardappels rooien-2-Du boulot en perspective….

Deze week was duidelijk de-week-van-het-aardappels-rooien. Er is hard gewerkt. In een paar dagen tijd is de oogst binnengehaald.

Vannacht is nog doorgewerkt om de aardappels veilig te stellen voor het natte weer. Het is waarschijnlijk net op tijd, want op dit moment lijkt het wel herfst.

In het vorige log  was ik geeindigd bij de berg aardappels die zich aan het vormen was. Hoe hoog die uiteindelijk is geworden, kun je hier zien:

…Een berg piepers….hoe zouden ze smaken…en je zult ze maar moeten schillen…of tellen…

In 3 verschillende soorten licht:

Zou daar nu het spreekwoord: “er als een berg tegenop zien” vandaan komen…

Een paar fietsende dames rijden er op af:

Toen alle aardappels waren gerooid, moesten ze worden afgedekt als bescherming tegen de regen:

En dan volgt het inschuren, ook nog een heel proces:

Terug naar homepage:https://studio562614.wordpress.com/

23 Reacties

  1. Het is een berg piepers 😉
    Hoop dat alles binnen is.

    31 augustus 2012 om 09:22

  2. Gute Ernte
    Da würde ich schon mal probieren wie die Kartoffel schmecken

    31 augustus 2012 om 09:25

  3. Il y a du boulot en perspective !!

    31 augustus 2012 om 09:45

  4. Aardappelen met vlees en groente, dat is alweer een tijd geleden…

    31 augustus 2012 om 10:07

    • @Sjoerd- Voor mij al helemaal… niet wat de aardappels en groenten betreft, maar wel het vlees….Agnès

      1 september 2012 om 12:00

  5. denk dat ze wel smaken

    31 augustus 2012 om 10:11

  6. Hopelijk liggen de piepers keurig onder de zeilen, want de herfst is echt al in het land. Wat een weer. 😦

    31 augustus 2012 om 10:34

  7. Het lijkt wel een ballenbak, maar dan minder kleurrijk ! Het is te hopen dat ze nu droog liggen !

    31 augustus 2012 om 11:02

    • @John-Haha-wat grappig een ballenbak zonder kleur… maar je hebt wel een beetje gelijk…Agnès

      1 september 2012 om 16:49

  8. Alles draait tegenwoordig om productie. Dit zowel bij de veeteelt als bij de oogst.
    Prettig weekend.

    31 augustus 2012 om 12:13

  9. ada

    Als je tegen zo’n berg piepers opkijkt moet je er niet aan denken dat je ze zou moeten schillen 😉
    Gelukkig dat de oogst op tijd binnen is.

    31 augustus 2012 om 12:39

  10. indrukwekkend om dit te zien…

    knap in beeld gebracht…

    vroeger moesten we na schooltijd aardappelen gaan rapen…

    fijne dag

    31 augustus 2012 om 15:13

  11. C’est la récolte de pommes de terre ?
    Bons baisers de Saint Malo

    31 augustus 2012 om 18:48

  12. Impressionnant…

    31 augustus 2012 om 20:21

  13. ha die Agnez , ja schillen of tellen , niemand die dat wil haha
    ach het meeste werk is geautomatiseerd
    hier werd het mooi weer en was ik uren weg te wandelen , heb een boel korte filmpjes gemaakt met de mobiel zal ik tot 1 maken kunnen jullie mee genieten denk ik
    dank voor je glimlach , ja dat zijn zeer markante bomen
    wens je een rustig avondje

    31 augustus 2012 om 20:27

  14. Ha mijn man is heel goed in piepers jassen whahaha
    Fijn weekend

    31 augustus 2012 om 21:33

  15. Wat een berg he….. je zou er haast honger van krijgen. Alleen het tijdstip staat me tegen.

    Love As Always
    Di Mario

    1 september 2012 om 01:04

  16. Het is op zijn tijd heerlijk om buitenlands te eten. Maar ik kan niet zonder de aardappel. Met verse groente en een heerlijke jus erbij.

    1 september 2012 om 06:20

  17. Er zijn van die wedstrijden wie het snelste aardappels kan schillen. Ze zouden zo door de berg heen zijn. Ikzelf houd alleen maar kramp in mijn vingers er aan over.

    Het is op zijn tijd heerlijk om buitenlands te eten. Maar ik kan niet zonder de aardappel.
    Met verse groente en een heerlijke jus erbij.

    1 september 2012 om 06:25

  18. mogge Agnez
    ja weer naar school
    nu ik dus niet echt
    maar leer nog elke dag
    geniet de dag

    4 september 2012 om 06:40

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.