STUDIO56-In de moestuin-vervolg
In oktober zien we pompoenen weer overal opduiken als decoratie in het straatbeeld.
Het is echter een zeer oud CULTUURGEWAS. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. pompoenen verbouwd en meer in onze tijd door Indianenvolkeren van het zuidoosten van de Verenigde Staten.
Niet alleen voor de sier dus. Er zijn een aantal traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart, pompoenbrood en pompoensoep. De oliehoudende zaden van de pompoen kunnen geroosterd gegeten worden en zijn een lekker borrelhapje.
Ook de jonge steeltoppen en de pompoenbloem zijn eetbaar. Een pompoen blijft- mits koel bewaard- maandenlang in goede staat, maar gaat op een gegeven moment rotten.
Biologisch geteelde pompoen:
deze ziet er wel heel mooi uit.en denk erom dat het lekker is.
9 oktober 2013 om 19:23
Lekker om te eten. Maar ook heel leuk als decoratie in en om huis.
Je laat een gaaf exemplaar zien.
9 oktober 2013 om 20:05
Die heb ik op mijn aanrecht liggen 🙂
10 oktober 2013 om 07:14