(bedrijfs)reportages, evenementen, fotoshoots, portretfotografie, webdesign

STUDIO56-Herfst-“Lampionnetje”

Wie herkent dit?

A1-Herfst-lampionnetje-950-studio 56

Physalis alkekengi (ook: jodenkers), nachtschadefamilie ( giftig)

De rode vruchten van de lampionplant kunnen gegeten worden. Ze worden onder meer in marmelades, dranken, en nagerechten gebruikt. Ook gedompeld in vloeibare chocolade worden ze wel genuttigd. De smaak ligt tussen zoet en zoetzuur. Ze bevatten suikers, citroenzuur, vitamine C, physaline, ijzer en de kleurstof carotenoïde. Tijdens het plukken moet men opletten dat de bessen niet in aanraking komen met de lampionnen. De bessen krijgen door deze aanraking een bittere smaak. (wikipedia) Met dank aan:Jan Pieter Hooft

Advertenties

3 Reacties

  1. gewoonhanny

    Dit is geen bloem. Het zijn de kelkbladeren van de Physalis (lampionplant), die na de bloei (wit bloemetje) uitgroeien en de vrucht omvatten. Lampionnetjes zijn leuk om te fotograferen, vooral als alleen het skeletje nog over is met daarin de rode vrucht.

    29 september 2013 om 12:34

  2. Ja dat is zo ,maar je hebt er al een mooie foto van gemaakt.

    29 september 2013 om 13:47

  3. cecile53

    Physalis alkekengi) (ook: jodenkers), nachtschadefamilie ( giftig)

    29 september 2013 om 22:46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s